Kurallar ve Koşullar

İzmir Köpek Eğitimi & Köpek Oteli

İzmir Köpek Eğitimi & Köpek Oteli

5 Eylül 2013 Perşembe

Kurallar ve Koşullar

I. Tanışma Ziyaretleri

1. Randevular: 


a. Belki köpeğinizi ilk kez başka birilerine emanet edeceksiniz, belki de daha önce kötü deneyimleriniz oldu. Bu nedenle köpeğinizi bırakmayı planladığınız yeri önceden görmek istiyorsunuz. Size tamamen hak veriyoruz. Sizden de buranın kurallarına riayet etmenizi istiyoruz.

b. Öncelikle mutlaka randevu almalısınız. Burası ne öyle geçerken köpeğinizi bırakabileceğiniz, ne de geçerken uğrayabileceğiniz bir yer değil. Zira buranın işleyen bir programı var. Ve aşağıda okumaya devam ederseniz, günlük programlarımızın değişken olduğunu göreceksiniz. Gelmeyi planladığınız saat eğitim saatimiz olabilir, o an bahçeden yararlanan köpekler agresif ya da çekinik olabilir.

c. Siz merak ediyorsunuz diye o an dışarıda olan veya olması gereken köpekleri bir yere kapatmamız mümkün değildir. Siz geldiniz diye bir köpeğin oyun, egzersiz ya da eğitim saatini iptal etmemiz hoş olmayacaktır. Aynı durumda sizin köpeğinizin olduğunu ve günde sizin gibi pek çok ziyaretçimizin geldiğini düşünün?

d. Öncelik, her zaman hal-i hazırda burada misafir olan hayvanlarımızındır ve onların programlarını bozmak ancak ve ancak buradaki neşeli ortamı bozmamıza neden olur. Siz de gözleminiz sırasında mutsuz köpekler görmüş olursunuz; sonuçta hem buradaki köpeklerimiz, hem siz, hem biz mutsuz oluruz.

2. Köpekli Ziyaretler: 

a. Buraya geldiğiniz saatte bahçeden yararlanmasını planladığımız, ya da o gün o saate eğitim/oyun planladığımız köpeklerin saatlerinden çalmamak adına mutlaka randevu almalısınız, böylece bizler de o günkü programı sizin ziyaretinize göre ayarlayabiliriz. 

b. Buraya giriş çıkışlarda tüm köpeklerin sağlıklı olduğundan emin olmalıyız. Bu nedenle aşı karnesine bakmak ve sağlık durumunun iyi olduğundan emin olmak zorundayız. Bazı durumlarda sorumlu veteriner hekimimiz dışarıda olabilir, dolayısıyla yeni köpek girişlerinde hekimimizin olması adına programımızı birkaç gün önceden yapmış olmalıyız. Hekimimiz riskli bulursa köpeğinizle gelmenizi uygun bulmayabilir. 3 aylıktan küçük köpeklerin köpek otelimize girişi uygun değildir.

c. Bazı durumlarda köpeğinizi klimalı aracınızda bırakmanızı isteyebiliriz. Bizi ve kendinizi lütfen bu konuda zor durumda bırakmayın. Randevunuzu alırken köpekle gelmek istediğinizi belirtmediyseniz lütfen köpeksiz gelin, köpeğiniz buradaymış gibi hayal edin; kimle anlaşır, kimle anlaşamaz, kim o tarihlerde burada olacak, aklınızda bunlar olsun.

3. Ziyaret Süresi ve İçeriği: 

a. Ziyaret saatinizde başka bir hayvan sahibimiz ya da eğitimimiz yoksa, saat olarak uygunsak, köpeklerin hepsi yorgun ya da uyumluysa; siz hiçbirinden korkmadıysanız, köpeksiz geldiyseniz, bizim de burada bir program eşliğinde çalışıyor olduğumuzun farkındaysanız başımızın üstünde yeriniz var. Çok güzel bir arazide yaşıyor olabiliriz, hatta bazı hayvan sahiplerimizin tabiriyle "Cennette" yaşıyor olabiliriz. Ancak bizim burada tatil yapmadığımızın farkında olmanızı isteriz. Burası Cennet gibi olsa bile biz burada çalışan insanlarız. Oyun alanımızda bizimle beraber köpeklerle oynayabilir, tepenize köpekler atlarken fiyat konuşabilirsiniz.

b. Ziyaretiniz sırasında köpek tüyü, toprak ve çamur olma ihtimaliniz olduğunu unutmayın. Buna hazırlıklı olun.

c. Ziyaret sırasında çok oturmayı sevmeyiz. Oturarak geçen her dakika, o an en az bir köpeğin, hatta grup halinde dışarı çıkacaklarsa birden fazla köpeğin egzersizinden yiyordur ve bir köpeğimizin bile mutsuz olması bizi mutsuz eder. Bu nedenle ziyaretler olabildiğince kısa ve "ölü saatlerde" olmalıdır.


4. Fotoğraf ve Video: Ziyaretçilerin fotoğraf ve video çekmelerini sevmiyoruz. Köpeklerimizin ve hayvan sahiplerimizin güvenlikleri ve aynı zamanda burada yaşayan iki insan olarak özel hayatın gizliliği açısından fotoğraf ve video çekmenize izin vermiyoruz. Sosyal medya hesaplarımızda yeterince fotoğraf var, onlardan faydalanabilirsiniz.

II. Misafir Köpeklerimizin Sahip Ziyaretleri

1. Köpeğinizi eğitim ya da otel hizmetinden yararlanması için bıraktınız ve şimdi de onu görmek istiyorsunuz. Başımızın üstünde yeriniz var. Bir gün öncesinden mutlaka randevulaşalım. Böylece diğer köpeklerin zamanından çalmadan, sizinle ve köpeğinizle ilgilenebiliriz.

2. Onun grup arkadaşları var ise dışarıda onlarla birlikte oynuyor olabilir. Bu nedenle diğer arkadaşlarından da rahatsız olmamanızı ya da ortamı gerecek eylemler içine girmemeniz için yönlendirmelerimize uymanızı umuyoruz.


III. Misafir Olma Koşulları

Biz, toplam 20 köpeği misafir edebiliyoruz. Bu nedenle "anında" köpeğinizi bırakabileceğiniz bir yer değil, önce randevulaşıyoruz, sonra köpeğinizi misafir ediyoruz. Aradığınız an yerimiz olmayabilir bu nedenle mutlaka önceden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.



A. Günlük Program

1. Sabit bir günlük programımız yoktur. "Köpekler şu saatte yemek yer, bu saatte havalandırmaya çıkar" demeyi köpeklerin ve sahiplerinin yaşamlarındaki farklıları göz ardı etmek olarak görürüz.

2. Gün bizim için 06.00'da (hatta bazen 05.00'te) başlar, akşam ise 23.30 - 01.00 arası biter. Bu süre boyunca işimiz gücümüz onlardır.

3. O an misafirimiz olan köpeklerin karakterleri, kondisyonları, kendi evlerindeki alışkanlıkları, yaşları ya da cinsiyetleri baz alınarak programlar 2-3 gün öncesinden yapılır. Bu nedenle rezervasyonlar; programların aksamaması, köpeklerin refahının etkilenmemesi için çok önemlidir.

4. Her köpeğin en az kendi evindeki kadar mutlu ve huzurlu olması hizmet standardımızda minimum seviyedir. Hatta bunun üstüne çıkabilmek ve misafirlerimizin bizimle bir daha zaman geçireceği gün sevinçten zıplatabilmek bizim mutluluğumuz ve işimizdeki motivasyonumuzdur.


B. Sağlık

Köpek oteli hizmetimizden yararlanan veya yararlanması istenen köpeklerin sağlık durumları bizler için çok önemlidir. Bu nedenle köpeğin ve buradaki diğer misafirlerin sağlıkları açısından köpeğin sağlıklı teslim edilmesi ve hastalıklara karşı önlemlerin alınmış olması büyük önem taşır. 


1. Misafir köpeklerimizin yıllık aşıları tamamlanmış, iç ve dış parazit önlemlerinin düzenli olarak yaptırılıyor olması gereklidir.

  • 1 yaşından küçük köpeklerde köpek Parvo, Corona, Lepto, Bordotella ve Parainfluenza'ya karşı tekrar aşılarıyla beraber korunuyor olmalıdır. Zorunlu seyahatlerde Rabies tarihi henüz gelmemişse Rabies aşısı aşı takvimine göre burada yaptırılabilir.
  • 1 yaşından büyük köpeklerde yukarıdaki aşıların tekrarları mutlaka yaptırılmış olmalıdır. Uzun süreli konaklamalarda sağlık karnesine göre aşı uygulamaları ücreti mukabili tarafımızdan yaptırılır.
  • Tüm köpeklerde iç paraziter uygulamanın üstünden 2.5, dış paraziter uygulamanın üstünden 1.5 ay geçmemiş olmalıdır. Uzun süreli konaklamalarda sağlık karnesine göre paraziter uygulamalar ücreti mükabili tarafımızdan yapılır.
2. Köpekler teslim edilirken sağlıklı ve dinç görünmelidir. Misafir edilmeden önce veterinerinize danışmanız tavsiye edilir. Köpeğin hasta olduğuna dair bir düşüncemiz var ise muayene ve tahlilleri yapılmak üzere Veteriner Kliniğine yönlendirilebilir, bu tahliller yapılmadan köpeği kabul etmeyebiliriz. 

3. Köpeğin bulaşıcı olmayan kronik rahatsızlıkları (kalp, karaciğer vb) veya eklem rahatsızlıkları gibi rahatsızlıkları var ve bunlar nedeniyle kullanması gereken ilaçlar var ise bu ilaçlar sahipleri tarafından temin edilmelidir.


C. Beslenme

Köpeklerin beslenme alışkanlıklarının sağlıkları için önemli bir etken olduğunu düşünür ve ona göre hareket ederiz. 

1. Kullanmakta olduğunuz mamayı temin etmeniz karşılıklı yararımıza olacaktır. Şayet bu mümkün değilse, kullanmakta olduğunuz mamayı ücreti mükabili temin edebiliriz. Ancak bunu mutlaka önceden bildirmelisiniz.

2. Köpeğinizin öğün saat ve miktarlarına riayet ederiz.

3. Özel diyetlerle beslenen köpeklerin mama malzemeleri ya tarafınızdan temin edilmeli ya da net bir liste ve tarifle verilmelidir. Mamanın hazırlanması mutlaka ücrete tabiidir. 

4. Köpeğinizin hassasiyetlerini bilmeniz, ödüllendirmelerde kullanacağımız materyallerin içerikleri konusunda dikkatli davranmamızı sağlar. 

5. Mama yemeyen köpeklerin mamaya alıştırılması tarafımızdan sağlanabilir. Ancak böyle bir geçiş sırasında köpeğin hassasiyet gösterebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

D. Ödemeler, Giriş ve Çıkışlar

1. Bizim için gün sabah saat 06.00'da başlar. Yeni köpeklerin girişini sabah saat 10.00'da köpekler ilk oyun ve egzersizlerinin ardından gerçekleştiririz. Bu esnada o gün çıkış yapacak köpeklerin odaları temizlenir ve köpeklerden biri gitmeye, yeni misafir köpek gelene kadarsa onun odası yeni misafirine göre hazırlanır.

2. Köpeğinizi teslim ettiğiniz saatin 18.00 olması, odanın sabah 10.00'dan itibaren müsait olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu nedenle o günün ücreti sizden talep edilir.

3. Aynı şekilde 10.00'dan sonra teslim almak istediğinizde, yeni köpeğimizi odasına yerleştirmekte 1 gün bekletmiş olacağımızdan 10.00'dan sonraki çıkışlarda da 1 günlük ücret talep edilir.

4. Çıkış için en geç saatimiz 19.00'dur. Çıkış saatini bir gün önceden söylerseniz, geldiğinizde köpeğinizin eşyalarının hazırlanması için sizi bekletmek zorunda kalmayız.


E. Egzersiz ve Oyunlar

Burada köpeklerin eğlenceli ve güvenli biçimde zaman geçirmesi en önemli önceliğimizdir. Bu nedenle köpeklerin karakterleri ve sosyallikleri büyük önem arz eder.

1. Birbiriyle uyumlu köpekler 8.5 dönümlük arazi üzerine kurulmuş tesisimizde farklı oyun ve gezinti alanlarında sık sık bir araya getirilirler.

2. Korkak ya da dominant agresif köpekler ise dönüşümlü olarak oyun alanlarımızı kullanırlar. Bu esnada kendilerine ait havalandırma alanlarında ya da odalarında dururlar.

3. Her köpeğin kondisyon durumuna göre günde ortalama 2-3 saat aralığında oyun alanlarımızdan yararlanmasını sağlarız.

F. Riskler

1. Tüm önlemler ve dikkatlere rağmen, köpekler canlıdır ve iklimsel değişikliklerden, egzersiz planının değişmesinden ya da strese bağlı olarak (her ne kadar stresli bir ortam olmasak da yalnızlık anksiyetesi taşıyan köpekler strese girebiliyor) hastalanabilirler. Bizleri tanıdıkça bu konudaki hassasiyetimizi daha iyi anlayacağınızı umuyoruz.

2. Köpeklerin özgürce oynayabileceği bir ortam vaat ediyoruz, köpeğinize zarar vermeyecek yaş ve boyuttaki köpeklerle beraber sosyal ortamda oynamasını istesek de zaman zaman en iyi arkadaşlar bile kavga edebiliyor. Dolayısıyla oyunlar sırasında ufak dalaşmalar olabileceğini hoş görebileceğinizi umuyoruz. Bu riski almak istemeyen hayvan sahiplerimizin köpekleriyle tek başlarına ilgileniyoruz.

3. Risk grubundaki (çok yaşlı ya da çok genç) köpeklerin sahipleri mutlaka önceden veterinerlerinden onay almalılar. 

4. Burası açık bir arazi. Köpeğiniz her ne kadar gözlem altında olsa da anlık olarak taş, dal, çiçek, böcek yutabilir; arı ya da böcek tarafından sokulabilir. 

5. Koşarken ağaca çarpabilir, kendini yarayabilir.

6. 2 metre yükseklikteki dikenli tellerin üstünden atlamaya kalkarsa kendini yaralayabilir.

7. Evde koşarsa mobilyalara çarpıp kendine zarar verebilir.

8. Koşarken tırnağı kırılabilir, oynarken diğer köpeğin tırnağı ya da dişi tarafından çizilebilir. Koşarken patisini bir taşa değdirip yaralayabilir.

9. Kahvaltı ya da yemek masasından yiyecek çalma huyu var ise ekmek, peynir, zeytin, domates vb yiyecekler yeme olasılığı vardır. Tatlı vb. yiyecekler masaya en son konacağından bu anlamda bir risk bulunmamaktadır.

10. 2 yaşından büyük köpekler, aileden ilk kez ayrılıyorsa ise ilk gün yemek yemeyebilir.

11. Gök gürültüsü vb. seslerden korkup kendini sağa sola çarparsa kendine zarar verebilir.

12. Burada çok fazla uyaran ve şehir gürültüsü olmadığından, alarmda ve çok havlayan bir köpeğiniz var ise boğazını tahriş edebilir. Köpeklere susmaları için baskı kurmayız, dilediklerince havlayabilme özgürlüğüne sahiptirler.

13. Köpeğiniz buradan ayrılmak istemeyebilir, bizi çok sevebilir. 


2 yorum

  1. Allahım en ince detayına kadar yazmışsınız..Canlarımız açısından güzel bir durum ama ne kadar fazla ve katı kural bunlar :))))))keşke yakın olsak da ben de sizin ile çalışsam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selvan Hanım tüm kurallarımız 10 yıllık tecrübe ile oluşturulmuş, deneyimden beslenen kurallar. Aslında az bile bize göre. Buradaki öncelik sıralamamız:
      1. Köpeklerin mutluluğu ve huzuru,
      2. Bizim mutluluğumuz ve huzurumuz (biz mutlu olmazsak köpekleri mutlu edemeyiz)
      3. Hayvan sahiplerinin güveni.

      Bu 3'ünü sağlamayı iki taraf da istiyorsa, köpeklerin mutluluğu zaten kaçınılmaz oluyor. Ama sırf bir gece eksik ödeme yapabilir miyim diye gece 02.00'de gelip "Ama otelde odadan çıksak da tesiste kalabiliyoruz ve ücret ödemiyoruz" diyen insanlar gördü bu gözler. Ne yapsaydık hayvanı öğlen odasından çıkarıp ortalıkta serbest mi bıraksaydık, yemek su vermese miydik? (otellerdeki gibi) O gün çıkış yapacak 3 köpeği bir arada "hadi takılın siz kafanıza göre, kavga etmeyin ama" mı deseydik. Demedik, tüm ilgimizi ve emeğimizi aynen göstermeye devam ettik, ama bu tarz hayvan sahipleri ile uğraştık. Hayvan sahibinin bir günlük ücret vermemesi için gece yarısı kapımıza dayandığında tüm köpeklerin uyanıp, sabaha kadar havlamaları, onların da bizim de huzursuz bir gece geçirmemiz, akabinde o yorgunluk ve stresle ertesi günkü eğitimleri iptal etmemiz cabası. Yani mesele bazen hayvan sahibinin gözünden bakınca çok basit bir kural olabiliyor ama, bir kuralın ihlali zincirleme sıkıntılara sebep olabiliyor. Bu yüzden kurallarımız katı görünebilir ama köpeklere iyi hizmet verebilmemiz adına kurallara herkesin uyması gerekiyor.

      Sil

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage