Vesta Köpek Oteli - İzmir

İzmir Köpek Eğitimi & Köpek Oteli

İzmir Köpek Eğitimi & Köpek Oteli

23 Ağustos 2012 Perşembe

Vesta Köpek Oteli - İzmir


Vesta Köpek Oteli - 2016
Köpek dünyasında hizmet veren bir eğitmen, aynı zamanda da titiz ve belki biraz da takıntılı bir köpek sahibi olarak bugüne dek köpeklerimi kendim kalamayacağım hiçbir yerde bırakmadım, onlarla beraber gidebileceğim her yere onları da götürdüm, onları götüremiyorsam ben de gitmedim. Ancak bazen tek başına gitmek zorunlu oldu. İşte böyle durumlarda ailem ya da çok samimi olduğum arkadaşlarıma ya da ev tipi pansiyonlara emanet edebildim köpeklerimi. Ancak hepsinin handikapı vardı. 

Ailem ne kadar güvenilir olursa olsun köpekler konusunda profesyonel insanlar değillerdi ve ellerinden geleni fazlasıyla yapmalarına rağmen köpeğimin stres yönetimi konusunda bir profesyonel kadar başarılı olamazlardı. 

Ev tipi pansiyonlar ise güvenilmezlerdi; çünkü bugün varlardı, yarın yoktular, bu alana hiçbir yatırım yapmamışlardı, bir hekimleri yoktu, sorumlulukları bile yoktu aslında. Ertesi gün kapatıp gitseler izlerini bile bulamazdık. Yaşam tarzları değildi, en zor ve en ihtiyacım olan anda "Tatile çıkacağım." gibi şahsi sebeplerle köpek kabul etmeyebiliyorlardı. Bunların hepsini yaşadım bir köpek sahibi olarak. Sonuçta bu işi profesyonel yapan insanlar değillerdi, çoğu öğrenciydi ve harçlıklarını çıkarıyorlardı ve onlara da kızamazdım bu yüzden. Alternatif olarak Ankara'da özellikle veteriner klinikleri vardı, hekimler en çok güvendiğim dostlarımdı ama iş yoğunlukları arasında ne kadar ilgilenebilirlerdi? Neticede aileme bırakmayı uygun gördüm ancak yine de aklım onlarda kaldı, belki günde 5 defa aradım "Ne yaptılar, nasıllar, bir sorun çıktı mı?" diye.

Vesta Köpek Oteli 2022
Mesleğimin ilk yıllarında köpek sahiplerimden de gelen yoğun ve mantıklı taleplerle, kendi doğrularımızı ve "kendi köpeklerimizi emanet edebileceğimiz yer"in hayalini harmanlayarak 2010 yılında köpek oteli ya da sık kullanılan tabirle köpek pansiyonu alanında sınırlı sayıda köpeğe butik köpek oteli hizmet sunmaya başladık. 

Çıkış noktamız "Köpek çiftliği değil, sizinki gibi bir aile..." sloganı ile 2022 itibariyle köpek oteli alanında İzmir'de 12 yıldır hizmet veriyoruz ve sektörün standartlarını her geçen yıl daha da yükseltmeye çalışıyoruz. 

Vesta Köpek Oteli 2010
Aslında köpek oteli ya da pansiyonu tabirinden ziyade belki "köpek butik oteli" kavramı sunduğumuz hizmeti karşılayabilirdi.

Başlangıçta 3 oda - 3 köpek ile hizmet verdiğimiz bu alanda, yıllar geçtikçe hizmet kalitemizi ve kapasitemizi yavaş yavaş artırarak bugün 20 odalı, 20 köpeklik çok özel bir köpek oteli haline geldik ve İzmir'de bugün pek çok yeni kurulan tesis örnek olarak bizden destek istedi. Bu bizler için büyük bir gurur kaynağı.

Yüzlerce belki de bini aşkın köpeğe ikinci aile olduğumuz, sorumluluğunu yüklendiğimiz, gece yağmur yağsa çıkıp içeri girmeyen deli fişek köpekleri bazen de zorla koruduğumuz,  bu 12 yıllık sürecimizde değişmeyen tek şey var: Köpeklere olan aşkımız!

Vesta Köpek Oteli - İzmir 2022
Vesta Köpek Oteli - 2022

Eviniz Kadar Rahat

- Köpeğinize sizin yokluğunuzu hissettirmemek adına toplamda etrafı çitle çevrili 8300 m2'lik bir alan üzerine inşa edilmiş,

- Köpekler için tasarlanmış 8m2'si yalıtımlı, her birinin kendine ait 15 m2 bahçesi ile toplamda 20-25 m2 boyutlarında 20 özel oda,

- Etrafı kapalı 1000 metre karelik açık bir eğitim ve oyun alanı,

- Aynı anda birden fazla köpek yararlanabilsin diye küçük ırklar için 196 m2'lik ikinci bir açık oyun alanı

Soğuk ve yağışlı kış günlerinde ya da İzmir'in bol güneşli yakıcı yaz günlerinde köpeklerimizi dış ortam şartlarından koruyacak yalıtımlı 200 metre karelik dev bir kapalı eğitim ve oyun alanı,

- Tesis güvenliğini sağlayacak şekilde 7/24 Güvenlik kameraları ile denetim ve kontrol,

- Alanında son derece tecrübeli ve her geçen gün kendini geliştirmeye devam eden bir köpek ve sahip eğitmeni,

- Alanında mucizeler yaratan, donanımlı, mesleğine ve hayvanlara aşık bir Uzman Veteriner Hekim,

- İdari işlerde bizi ve hayvan sahiplerimizi daime gözeten bir Avukat yani, kendini köpeklere adamış,  donanımlı insanların*  gözetiminde, 

- Köpeğinizin kendine ait, istediği saatlerde girip çıkabileceği 2.4 metre tavan yüksekliği ile yalıtımlı gerçek 8 m2'lik odalar ve tüm odalarımızın kendisine ait müstakil, verandalı 15 m2 bahçesi, 

- Ve en önemlisi sevgi dolu bir yuva sunuyoruz. Tabir-i caizse köpeğinizin kısa süreli bakıcı ailesi oluyoruz ve onu sürümüze dahil ediyoruz. 

İzmir Köpek Oteli
Vesta Köpek Oteli 2010
Geniş ve Konforlu Odalar

Burada misafir ettiğimiz sınırlı sayıda köpeğe sunduğumuz gerçek odalar oldukça konforlu ve sektörün en genişlerinden. 20 köpeğin sadece konaklaması için ayırdığımız alan 450 m2. Yani köpek başı neredeyse 22.5 m2 alan düşüyor.

Toplam 20 odamızda (şayet aynı evi paylaşan misafirlerimiz yoksa) 20 köpeğe hizmet veriyoruz. Her bir odanın 2.4 m tavan yüksekliği ile 8 m2'lik ısı yalıtımlı kapalı alanı, ve her odanın önünde üstü kapalı 5-6 m2'lik bir verandası ve onun da önünde 10 m2 kadar açık ihtiyaç, gezinti alanı bulunmakta. Böylece köpeklerimiz istedikleri zaman dinlenmek için odalarına çekilebiliyor, istedikleri zaman dışarıda yağmur ya da güneş de olsa bahçelerini kullanabiliyor, istedikleri zaman da güneşlenebiliyorlar.

Bu 3 kademeli tasarım bilhassa ilk kez köpek otelinde kalacak köpekler için oldukça güvenli bir alan sunuyor. Dışarıdaki aktif ve alışmış misafirlerin sesinden ya da dış ortamın hava şartlarından rahatsız olduğunda kaçabileceği alan oldukça geniş ve konforlu.

Tüm odalarımızda ısı yalıtımı, led aydınlatma, havalandırma, kırılmaz cam, antibakteriyel boya gibi özellikleri 2016 yılından itibaren standart hale getirdik.

"Köpeğinize köpeğiniz gibi bakıyoruz"
İzmir köpek Oteli
2016 yılında Akalan'daki tesisimiz
Köpeğiniz, bizim misafirimiz, ancak bizim sürümüzün kalıcı bir üyesi değil. Bu nedenle onun ve sizin alışkanlıklarınız olduğunu ve bunların önemli olduğunu ailecek düşünüyor, köpeğinize "köpeğimiz" gibi bakmanın değil "sizin köpeğiniz" gibi bakmanın doğru olduğunu savunuyoruz.

Tuvalet saatlerine, oyun saatlerine, mama saatlerine, banyo zamanlarına, beslenme alışkanlıklarına, egzersiz programlarına ve belki de yalnız kalmasını istediğiniz saatlere kadar sizinle olan yaşamında sürdürdüğü düzene riayet etmeye çalışıyoruz.

"Tüm gün özgürce koşsun oynasın, istediği saatte yesin, canı isterse hep uyusun, diğer köpeklerle yorgun düşene dek koşup enerjisini boşaltsın" diyorsanız elbette bu da mümkün.

Misafir köpek kontenjanımız 20 köpekle sınırlı olduğu için açıkçası onlara sizin yokluğunuzu en az hissettirecek, düzenlerini bozmayacak şekilde beraber oluşturduğumuz programlara uymak çok da zor olmuyor. 

Köpeklerin alışkanlıklarını, yalnızca sahibin bu yönde bir talebi olursa değiştiriyoruz.

Vesta Köpek Oteli 2022
Vesta Köpek Oteli 
Özgürce Bilgi Alabilme

Nasıl biz köpeğimiz başka bir yerde kalırken, karşımızdaki "ailemiz" dahi olsa günde 5 defa arayıp bilgi alıyorsak, burada misafirimiz olan köpeklerin sahiplerinin de gözü arkada kalsın istemeyiz. Bir Uzman Veteriner Hekim, bir Öğretmen/Eğitmen ve bir Avukat... Bize göre oldukça güvenilir bir ortam ama herkesin köpeğiyle ilgili bilgi alma özgürlüğü var.

Bu nedenle "şunu yapamazsınız, bu saatte arayamazsınız, köpeğinizi göremezsiniz" gibi insanı rahatsız eden ve güven vermeyen kurallarımız yok. 

Ancak çok keskin ve ciddi bazı kurallarımız var, ve var olan bu kurallar, bize emanet edilmiş tüm köpeklerin rahatı ve hizmet kalitesi için konmuş kurallardır.





Sınırlı Kontenjan

Lüks Köpek Oteli İzmir
Hem eğitimdeki hem de misafir köpeklerimize aile ortamına en yakın biçimde bakmak isteğimiz ve onlarla tek tek ilgilenebilmemiz adına yalnızca sınırlı sayıda köpeği misafir ettiğimizi hatırlatmak isterim.

Size "doluyuz" dediğimizde hayal kırıklığına uğramamanız için lütfen önceden rezervasyon yapmayı ihmal etmeyiniz.

Rezervasyon ve Ayrıntılı Bilgi İçin: 

0555 496 96 55 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Ayrıca rezervasyon yaptırmadan önce rezervasyon takvimimize bakmayı ihmal etmeyin.

2 yorum

  1. Bu kadar ayrıntılı ve güzel açıklamalardan sonra bu siteye gerek pansiyon ve gerekse eğitim fiatları hakkında ayrıntılı bir fiatlandırma listesi eklenmesi daha şık ve güzel olmazmı? Ne dersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Bey ilginiz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederiz. Ücret tablosu eklemeyi biz de düşündük fakat bazen hayvan sahibi kendi ihtiyacının temel itaat olduğunu düşünürken aslında ihtiyacı olan şey yavru eğitimi ya da başka bir program olabiliyor. Bu nedenle ücretlendirmeler için telefonla ön görüşme yapmanın en mantıklısı olduğuna karar verdik. Yine pansiyon sürecinde köpeğin ihtiyacı olan oda tipinden tutun, ekstra vitamin takviyesine ya da gym'den yararlanmasına kadar farklı opsiyonlar mevcut olduğu için çok geniş bir skala mevcut. Bu nedenle hayvan sahibinin ihtiyaçlarını belirleyip ona en uygun hizmetleri sunmak, sabit bir ücret politikasından iyidir diye düşündük.

      Sil

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage