Doberman Irk Derneği - Türkiye Kulüp Şampiyonası (17-18 Aralık 2011)

İzmir Köpek Eğitimi & Köpek Oteli

İzmir Köpek Eğitimi & Köpek Oteli

30 Kasım 2011 Çarşamba

Doberman Irk Derneği - Türkiye Kulüp Şampiyonası (17-18 Aralık 2011)

17 - 18 Aralık 2011 tarihlerinde Antalya Orfe Club'ta Türkiye'nin ilk Doberman Şampiyonası gerçekleşecek. Kesinlikle desteklenmesi gereken organizasyonlardan biri ülkemiz adına. 


Doberman Irk Derneği geçen sene sonlarında kurularak aralık ayında Köpek Irkları Federasyonunca kabul edilmişti, KIF'ın FCI'a kabulü de aşağı yukarı o tarihlere denk geliyor. Yani henüz ülkemiz için çok genç bir dernek olmasına rağmen muhteşem bir girişimin altına imza atmaya hazırlanan derneğin bu faaliyetine Dobermann camiasında önemli bir yere sahip Macaristan Doberman Kulübünden Erika Szokol hakemlik edecek. 



İki gün sürecek bu etkinliğin ilk günü bir nevi tanışma ve ertesi güne hazırlık biçiminde gerçekleşecek, ikinci günün ise sabahı puppy ve genç sınıflara, öğleni yetişkinlere, öğleden sonrası ise açık sınıflara, çalışan sınıflara ve yaşlı köpeklere ayrılmış. 


Resmi Program Şöyle:
17 Aralık 2011 Cumartesi

08:00 – 09:00 : Kahvaltı
09:30 – 12:00 : Eğitim semineri
12:30 – 13:30 : Öğlen yemeği
14:00 – 16:00 : Irk standartları, ring kurulumu ve görev semineri
16:30 – 18:30 : Köpekli ring düzeni ve köpek sergilme semineri
19:00 – 20:00 : Yönetim kurulu toplantısı
20:30 – 22:00 : Yönetim kuruluyla ve üyelerle akşam yemeği eşliğinde toplantı

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI / BREED SHOW (Sunday, December 18, 2011)
18 Aralık 2011 Pazar
07:00 – 07:30 : Kahvaltı / Breakfast
08:00 – 08:30 : Açılış / Opening
08:30 – 09:00 : Katılacak Dobermanların kontrolleri / Participant Check
09:00 – 13:00 : Yavru, Çok Genç, Genç ve Orta Yaş sınıf yarışmaları / Baby,Puppy,Youth,Intermediate class competitions
13:00 – 14:00 : Öğlen yemeği / Lunch
14:30 – 15:00 : Çiftler, Yetiştirici, Döl Sınıf yarışmaları / Couples, Breeders, Progeny, class competitions
15:00 – 18:00 : Açık Yaş, Veteran, Çalışan, Şampiyon Sınıf yarışmaları / Open ,Working, Champion, Veteran class competitions
20:00 –  Akşam yemeği ve Kapanış Kutlamaları / Dinner and Closing Celebration



Şampiyonanın düzenleneceği alan oldukça şık görünüyor şimdiden. Katılımcıların iki gün boyunca güzel vakit geçirmesi için özenle seçilmiş. İnsanın hiç Dobermann'la alakası olmasa da gidip kalası geliyor. Bu tip organizasyonlarda en önemli şeyin hava koşulları ve zamanlama olduğunu da gözden çıkarmamak gerek. 


Programa baktığımda, bazı noktalarda zamanlamalarda sarkma olabilirmiş hissi uyandırdı bende ama bu zaten bugüne dek gördüğüm her organizasyonda var olan bir şey. Katılımcı sayısı tam olarak bilinmediği için bunun yaşanması neredeyse kaçınılmaz. Umuyorum Antalya için güzel bir kış günü olur ve hava koşulları bir aksamaya mahal vermez. İlk büyük organizasyonu olarak Doberman Irk Derneğinin tam anlamıyla kendini dünyaya ispatlayacağı da bir organizasyon niteliğinde bu şampiyona. 


Konaklama için Orfe Binicilik Kulübünün villalarının günlük kirası 250 TL (4 kişilik), adam başıysa 100 TL. Kahvaltı dahil, akşam yemeği ise 25 TL.


Organizasyona katılım ise köpek başına erken kayıtta 75 TL, şampiyona günüyse 100 TL.


Yani hem organizasyona katılayım, hem iki gün güzelce bir tatil yapayım diyorsanız, eh akşam da biraz kafa dağıtsanız falan şehir dışından biri için aşağı yukarı 500 TL gibi bir maliyeti oluyor bu iki günün.


Resmi duyuru


Online kayıt


Programın resmi web sitesinden duyurusuna gelince, resmi site ve Facebook grubu oldukça iyi çalışıyor. Doberman Irk Derneğinin temellerinin zaten internet üzerinde bir forumda atıldığını düşününce bu şaşırtıcı değil. Duyurusu iyi yapıldı organizasyonun bence. Fakat gördüğüm aksaklıklardan biri, bugün Türkiye'deki pek çok derneğin ve kurumun düştüğü hataya bizim derneğimizin de düşmesi: Resmi bir kulübün yarışma duyurusunda hâlen amatörce tabirlerin bulunması. Bu da küçük bir eleştirim olsun.


Şüphesiz düzenlenecek bu organizasyon çok büyük, gerçekleşmesinde emeği geçen herkes bu zamana dek çok büyük fedakarlıklar içinde bulundu ve çok heyecanlı ve kıvançlı olmalılar. Ancak bu denli ciddi bir organizasyonun duyurusunda derneğin kuruluş aşaması, öncesinin yazılması bence okur için yersiz bir zaman kaybına yol açıyor. İnternet okurunun bilgiye acilen ulaşması gerektiğini göz ardı etmemeliler duyurularda. 


Doberman Irk Derneği, ülkemizde köpekçiliğin şu an en genç kurumlarından biri olarak böyle bir organizasyona imza atarken, bu ırka gönül veren herkesin bu organizasyona ve derneğe destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Benim için bu şampiyonaya katılamayacak olmam büyük talihsizlik. Orada olup bir ilke tanıklık etmek benim için çok önemliydi ancak tarih benim için çok büyük dezavantaj. Umarım bir sonraki şampiyonaya...


Bu organizasyonu hayal eden, hayalleriyle yola çıkan, çalışan, çabalayan, birçok zorluğa göğüs geren ve gönüllerini bu ırka adayarak hayallerini adım adım gerçekleştiren dernek kurucularına ve yönetimine, ülkemizde böyle ciddi bir organizasyon düzenleyebildikleri ve Doberman camiasına böylesine etkinliklerin kapılarını açtıkları için teşekkürü borç biliyorum.


Oktay Gülsaçan
Köpek Eğitmeni
İzmir - 2011

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage