Köpek Eğitiminde Yeni Dönem, Yeni Konsept

İzmir Köpek Eğitimi & Köpek Oteli

İzmir Köpek Eğitimi & Köpek Oteli

7 Eylül 2012 Cuma

Köpek Eğitiminde Yeni Dönem, Yeni Konsept

Bir önceki yazımda Vesta'nın 6. yaşı için bir sürprizim olduğundan söz etmiş ve 5500 metrekarelik bahçemizi ve Butik Otelimizi bu doğrultuda köpeklerimize armağan ettiğimizi duyurmuştum. Bugün, yeni dönemde yeni bir konseptle köpek, sahip eğitiminde ve rehabilitasyonda tüm gücümüzle hizmet vermeye devam ettiğimizi müjdelemek istiyorum.

Neden Yeni Konsept?
Bildiğiniz üzere yıllardır, köpek sahibinin yeterli teorik ve pratik bilgiye sahip olması sağlanmadan verilen köpek eğitiminin ya da çiftlik tarzı diye bilinen eğitim metodunun aksayan yönleri olduğunu savundum ve bu nedenle yerinde, sahibiyle eğitim anlayışını sürdürdüm.  Haftalık, 15 günlük, aylık periyodlarla köpek sahiplerini ziyaret ederek ya da onların beni ziyaret etmesini isteyerek kendi köpeklerini eğitmeleri, sorunlarını çözmeleri için onlara profesyonel destek verdim. Bir süre önce ise bu eğitim metoduna uyamayan hayvan sahiplerimin de beklentilerini karşılayabilmek amacıyla yeni bir konsept geliştirmeye, uyarlamaya başladım.

Pek çok köpek sahibi, Vesta Eğitim'i bir köpek çiftliği olarak düşündü ve pek çok köpek sahibine çalışma yöntemimde köpekleri buraya almak taraftarı olmadığımı açıkladım. Sahip eğitimi programı, hep anlattığım üzere, köpek sahiplerine köpekleriyle her gün en az 1 saat ciddi çalışma şartı getiren uzun soluklu bir eğitim metodu.

Bazı durumlarda köpek ve sahibinin ilişkisi çok ciddi zedelenmiş, onarması ve bazen yeniden inşa edilmesi zaman alan bir hale gelmiş oluyor. Bu durumda köpek sahibinin gereken sabrı göstermesi (bilhassa davranış bozukluklarında) onun için ciddi bir yük oluyor. Bazı durumlarda ise köpek sahibi istekli olsa dahi koşulları müsait olmuyor.

Bu nedenle Vesta'nın 6. yaşında yeni konseptimizi hayata geçirmeye karar verdim.




Yeni Konsept Nedir?

Sizlere sunduğumuz bu yeni seçenekte, köpeğinizi sizin yanınızdaki koşullarına en yakın haliyle bir süre ailemize dahil ediyoruz ve eğitimlerini ben veriyorum. Köpeğiniz bizim yanımızda kalıyor ve her gün disiplinli biçimde benimle ve eşimle çalışıyor. Bu nedenle yeni konseptte aslında ailemize bir köpek daha dahil olmuş oluyor. Köpekleri (eğitim programında yoksa yani siz özellikle istemediyseniz) kesinlikle bir yere kapatmıyoruz. Özetle sizin köpeğinize sizin köpeğiniz gibi, ancak onu eğiterek ve düzelterek bakıyoruz.

Ancak yeni konseptte eğitim hizmeti almak isteyen köpek sahiplerine bir de üzücü haberimiz var. Eğitim için aynı anda yalnızca 1 köpeği evimize misafir ediyoruz ve eğitim süresi boyunca sadece onunla ilgileniyoruz. Köpeğinizi eğitim için misafir etmemizin gerekli olmadığına inanıyorsak, o an başka bir köpek üzerine yoğunlaşmışsak ya da eğitim şartlarına uymayacağınızı seziyorsak kesinlikle eğitime kabul etmiyoruz. Bu nedenle önceden görüşmenin faydalı olacağını düşünüyoruz.

Sahip eğitimini de ihmal etmiyor ve sizden eğitim süresi boyunca haftada en az bir kez, en az iki saatlik randevularla bizi ziyaret etmenizi şart koşuyoruz. Bu sayede hem köpeğinizle birlikte pratik çalışma imkanı buluyor, hem de teorik olarak hangi yöntemleri uyguladığımızı, bunlarla hangi sonuçları elde ettiğimizi anlatma fırsatı buluyoruz.

Sahip Eğitimi Seanslarına Devam...

Elbette sahip eğitimi metoduyla bu zamana dek beraber çalıştığımız köpek sahiplerimizle çalışmalarımıza hiçbir aksama olmadan devam ediyoruz. Bu yönde bir gerileme olmayacağının garantisini veriyoruz, sadece biz daha yoğun çalışacağız, hepsi bu.

Yeni Konsept'in İlk Ziyaretçileri Kennel Carmenius



Yeni konseptte de eskiden olduğu gibi, pek çok şeyi köpek sahibinin beklentileri ile bizim doğrularımızı harmanlayarak esnek davranmaya özen gösteriyoruz. İlk ziyaretçimizden biri, Alman Çoban Köpeği üreticisi Kennel Carmenius oldu. Kennel Carmenius'un sosyal köpekleri Carmen ve Defne ile uzun soluklu bir çalışmaya başlamak üzere kendilerini evimize kabul ettik. 

Üretici Sertaç Sever'in talebi ile anlaşmamız, eğitim süreci boyunca kendi köpekleriyle her gün gelip ilgileneceği yönünde oldu. Köpeklerinin şehir hayatından bunalması nedeniyle bir süre böyle bir ortamda kalmalarının uygun olduğunu düşünen Sertaç Sever'le birlikte 4-6 kez eğitime çıktık. Defne gelişme kaydederken, annesi Carmen'in 6 yaşına dek kolluk ısırma ya da korumaya yönelik bir çalışması olmadığı için bu branşta daha çok yolu olduğunu söyleyebilirim.

Yeni konsept'le Vesta Eğitim'in diğer ziyaretçilerini ise bu sayfada bulabilirsiniz.

Yeni konseptle köpek eğitimimizin veya Butik Otelimizin kontenjanının yalnızca 3 (evet 3) köpekle sınırlı olduğunu ve yararlanmak için önce rezervasyon takvimine göz atmanızı, sonra da rezervasyon yaptırmayı ihmal etmemenizi tavsiye ederim.

Yazımı sonlandırırken uzun süredir üzerinde çalıştığım küçük ırk köpek agresyonu ile ilgili yazımın bitmek üzere olduğunu belirtmek istiyorum. Geçtiğimiz kasım ayından (Kasım 2011) bu güne dek tam 100 agresif köpek sahibi ile görüştük ve sayının 100'e ulaşması ile elimde yeterince veri olduğuna inanarak çalışmamı sonlandırmaya karar verdim. Bir hafta içinde bitirmeyi ve bundan böyle daha düzenli yazmayı umuyorum.

Hepinize köpeklerinizle birlikte mutlu haftalar. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage