KIF 29-30 Eylül İzmir CAC-CACIB

İzmir Köpek Eğitimi & Köpek Oteli

İzmir Köpek Eğitimi & Köpek Oteli

3 Ekim 2012 Çarşamba

KIF 29-30 Eylül İzmir CAC-CACIB

Geçtiğimiz hafta İzmirli hayvanseverler yoğun bir hafta geçirdi. 5199 sayılı Kanun'a karşı yapılan protestolar, 27-30 Eylül'de İzmir Enternasyonal Fuarı'nda düzenlenen Petshow 2012 (Evcil Hayvan Fuarı) ve 29-30 Eylül tarihlerinde KIF (Köpek Irkları Federasyonu) tarafından fuar alanında düzenlenen İzmir CAC-CACIB, Andromeda Hachi'nin VG alması derken yazmaya değer pek çok konu birikti. Bu yazımda Pet Fuarı ve CAC-CACIB İzmir'i konu edineceğim.

Evcil hayvan fuarı geçen seneye nazaran daha renkliydi ve organizasyonu daha iyiydi. Ne var ki aynı saatlerde dışarıda insanlar 5199'a karşı eylem yaparken, içeride Köpek Irkları Federasyonu son derece profesyonelce bir ırk standartları yarışması düzenleyerek üretimi profesyonelleştirmeye çabalarken, içerideki bazı stand'larda ellerinde Teacup-Chihuahua satmaya çalışan insanların, kafeslerde 100-150 tl karşılığı pazarlanmaya çalışılan köpeklerin görüntüleri ne yazık ki yine hoş değildi. Önümüzdeki yıl umuyorum İzmir Pet Fuarı'nda evcil hayvanların pazar yerinde domates satılır gibi satılmasına izin verilmeyecektir. Bu görüntüler hem hayvan haklarını, hem de hayvan ve insan sağlığını ihlal ve ihmal eden uygulamalardır. Oralarda elden ele dolaşan ve pazarlanan, aşıları tamamlanmış nice köpek, yeni ailelerine üzüntü yaşatmaktan başka işe yaramayacaktır.



Pet Show 2012'nin utanç karelerinden
3'üncü sınıf hayvan pazarı görüntüleri dışında, Pet Fuarı'nda temizmama'nın düzenlediği yarışmalara da, köpek eğitim showlara'da, kedi ırkları yarışmasına da ilgi oldukça fazlaydı. Ürünlerin tanıtıldığı, firmaların kendilerini tanıttıkları standlar gayet başarılı hazırlanmışlardı ve hayvan sahiplerinin ilgisini çekmeyi başarıyorlardı. Uzun süredir piyasada görmediğimiz bazı mamaların Türkiye'ye yeniden girişine sevinirken, hiç adını bile duymadığımız kimi mamalarla tanıştık. Fuar alanında karşılaştığımız köpek sahiplerimizle de eğitim çalışmaları yapan grupları değerlendirme fırsatı bulduk.

Yeni firmalar ve ürünlerle tanışmamız bir yana Pet Show 2012'nin bizim için en önemli etkinliği, KIF'ın 29 Eylül 2012'de düzenlediği CAC ve 30 Eylül 2012'de düzenlediği CACIB oldu. Bu terimlere hakim olmayanlar için CAC, Ulusal Şampiyon Adaylığı; CACIB ise Uluslararası Şampiyon Adaylığı unvanıdır. CAC'a KIF'a kayıtlı tüm köpekler katılabilirken CACIB'a yalnızca tam secereli köpekler katılabilir. Minimum bir yıl (365+1 gün geçmek koşuluyla) KIF'ın düzenlediği CAC veya CACIB yarışmalarında, 4 farklı yarışma ve 3 farklı KIF ve/veya FCI hakeminden CAC alan köpekler Türkiye Şampiyonu unvanını almaya hak kazanırlarken; 9 – 18 Ay yaş dilimi içerisinde KIF'ın düzenlediği CAC veya CACIB yarışmalarında 3 farklı yarışma ve 2 farklı KIF ve/veya FCI hakeminden JCAC alan köpekler Türkiye Genç Şampiyonu unvanı almaya hak kazanırlar.

KIF tarafından düzenlenen CAC ve CACIB harici yarışmalarda bu ünvanlar ya da Türkiye Şampiyonluğu ya da şampiyon adaylığı unvanı verilemezken; ırk dernekleri tarafından düzenlenen yarışmalarda Irk Derneği Şampiyonluğu verilebiliyor. Irk derneklerinin düzenlediği yarışmalarda verilen CW unvanları ya da şampiyonluklar Türkiye Şampiyonluğu için ya da üretim izni alabilmek için geçerli kabul edilmiyor. Bu nedenle Köpek Irkları Federasyonu'nun düzenlediği bu etkinlikler, kendilerine bağlı derneklerce de bağlayıcı ve önemli nitelikte etkinlikler.

Yarışmalara ve sonuçlarına gelirsek, farklı ırktan 109 köpeğin kayıt yaptırdığı CAC ve farklı ırktan 127 köpeğin kayıt yaptırdığı CACIB'a katılım 99/109 ve 107/127 oranlarında oldu.

CAC'a 2 Collie Rough, 4 Alman Çoban Köpeği, 4 Dobermann, 1 Dev Schnauzer, 9 Dogo Argentino, 1 Danua, 15 Rottweiler, 5 Cane Corso, 1 Newfoundland, 2 Kafkas Çoban Köpeği, 9 Dogo Canario, 3 Kangal Çoban Köpeği, 1 German Hunting Terrier, 3 West highland White Terrier, 1 Bull Terrier, 2 American Staffordshire Terrier, 1 Australian Silky Terrier, 5 Yorkshire Terrier, 13 Alman Kısa Tüylü Pointer, 1 Macar Kısa Tüylü Pointer, 9 İngiliz Pointer, 2 İngiliz Setter, 2 Labrador Retriever, 3 Golden Retriever, 2 Maltese, 1 Poddle, 1 Poddle Toy, 1 Chihuahua, 1 Papillon ve 1 Pug kayıt yaptırırken; 3 İngiliz Pointer, 1 Kangal Çoban Köpeği, 1 Dogo Canario, 1 Rottweiler ve 4 Dobermann yarışmaya katılmadı.

Pet Show 2012
Dobermann'ları incelersek kayıt yaptıran 4 Dobermann'ın hiçbirinin yarışmaya katılmaması üzücüydü. 

CACIB'a gelirsek, 2 Alman Çoban Köpeği, 5 Dobermann, 2 Dev Schnauzer, 1 Siyah Terrier, 15 Dogo Argentino, 1 Danua, 16 Rottweiler, 7 Cane Corso, 1 Newfoundland, 2 Kafkas Çoban Köpeği, 9 Dogo Canario, 3 Kangal Çoban Köpeği, 1 German Hunting Terrier, 3 West highland White Terrier, 2 Bull Terrier, 2 Staffordshire Bull Terrier, 2 American Staffordshire Terrier, 1 Australian Silky Terrier, 7 Yorkshire Terrier, 17 Alman Kısa Tüylü Pointer, 1 Macar Kısa Tüylü Pointer, 8 İngiliz Pointer, 2 İngiliz Setter, 2 Labrador Retriever, 4 Golden Retriever, 2 Maltese, 1 Poddle, 1 Poddle Toy, 2 Chihuahua, 1 Papillon, 1 İrlanda Kurt Köpeği, 1 Çin Crested Dog Hairless ve 1 Pug kayıt yaptırırken; 1 İngiliz Pointer, 3 Alman Pointer, 2 Kangal Çoban Köpeği, 1 Yorkshire Terrier, 2 Dogo Canario, 2, Kafkas Çoban Köpeği, 3 Rottweiler, 3 Dogo Argentino ve 4 Dobermann yarışmaya katılmadı. 

Dobermann'larda yine kayıt yaptıran 5 köpekten 4'ünün katılmaması üzücüydü. Yarışmaya Puppy Class'ta katılan Bertha Bertina von Bagira (8 Aylık) "Çok Umut Verici" derecesiyle Puppy BOB (Puppy Best Of Breed: Irkının En İyi Yavrusu) ve Puppy BIS3 (Best In Show: Yarışmadaki en güzel 3. yavru) unvanlarını almaya hak kazandı.

VG - Andromeda Hachi
Bizse üretim izni için Irk Standartları değerlendirmesine girerek Andromeda Hachi ile VG (Very Good) derecesi ile üretim izni aldık.

Yarışmaya katılan 2 köpek, davranışları nedeniyle değerlendirilemedi.







Veriler: http://www.kif.org.tr 




Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage