Beklenen Dobermann Yavruları Geliyor

İzmir Köpek Eğitimi & Köpek Oteli

İzmir Köpek Eğitimi & Köpek Oteli

2 Mart 2014 Pazar

Beklenen Dobermann Yavruları Geliyor

Andromeda Hachi
Sene 2010’du… Türkiye’nin ilk BH sertifikalı (56/60), itaati ile hafızalara kazınan köpeğimiz Vesta ile İzmir’in göz dolduran köpeği Rüzgar’ın eşleşmesinden ilk batınımızı aldık. Bu batın, aynı zamanda Köpek Irkları Federasyonu’na kayıtlı ilk Dobermann eşleşmesiydi. Karakter en büyük önceliğimizdi, bu batından bir yavru tuttuk, karakteriyle batının yıldızı olmasını, Vesta’nın itaatini ve koruma güdüsünü, Rüzgar’ın sakinliğini alacağını ummuştuk… Andromeda “Hachi”ydi ailemizin yeni üyesinin adı…

Çok geçmedi, 1 yaşında meyvelerini almaya başladık Andromeda’nın. Andromeda adını çok kullanmadığımızdan İzmir’de Hachi diye bilinse de, şecere adı Andromeda olan bu ufaklık, genel sakin ve kontrollü karakterinin üstüne muhteşem bir koruma güdüsü taşıyordu. Bu karakteri boşa harcamadık, gerçek bir koruma köpeğini nasıl hayal ettiysek öyle yetiştirdik Hachi’yi…

Sonucunu ise 2 yaşından sonra günden güne pek çok kişinin hayallerini süsleyecek bir karakterle aldık. Tabir-i caizse (bu tabir bizim değil, başkalarının yakıştırmasıdır.) “mermi gibi” bir koruma güdüsüne sahipti kızımız; Vesta’nın itaatini de almıştı üstelik. Her şey bir yana, ağırbaşlı ve sosyal duruşuyla dengeli bir aile köpeği, hayalimizdeki dobermann olmuştu Hachi. Gözlerden uzak tutmaya çalıştık, nazar değmesin diye.

Andromeda Hachi
Andromeda Hachi






Darius di Caresi
Amacımız asla ticari kaygılar taşıyan bir kennel olmak olmadı. Hiç acelemiz de olmadı. 2013 yılının Nisan ayında Is Vesta’s Progeny adıyla FCI’a kayıtlı üretici adımızı aldık ve kaybetmek istemediğimiz Vesta soyunu devam ettirecek bir erkek arayışına girdik.

Elbette karakterin yanında Dobermann Irk Standartlarında da hedeflerimiz vardı. “Good” derecesinde Vesta ile çıktığımız yolda “Very Good” Hachi ile devam ediyorduk.

Yeni batınımızda da, yakaladığımız karakterden de, standarttan da geri kalmak istemedik. Kendi çabamızla bir adım öteye gitmekti bizim için önemli olan.

Yurt içinden ve yurt dışından çeşitli erkek köpekleri incelemeye başladık. Kalıtsal hatasız, sağlıklı, dengeli köpek arayışımızda Dobermann Irk Derneği başkanı Şeref Bey’in köpeği Araf’la karşılaştığım gün beklentim adına çok doğru bir hamle yaptığıma da inandım. Araf takma adlı “Darius di Caresi Nice” ırk standartlarında Türkiye Şampiyonu; karakter olaraksa tam aradığım dengeli köpek profiliyle, bizim için biçilmiş kaftandı. Ve Andromeda & Darius di Caresi Nice eşleşmesi gerçekleşti.

Andromeda Hachi
Gebeliğin 4. haftasında girdiğimiz ultrason’daki heyecanımız paha biçilmezdi. Bizim heyecanımız bir yana, Hachi’yi tanıyan arkadaşlarımızın, ondan yıllardır yavru bekleyen dostlarımızın heyecanı bizi daha da heyecanlandırıyordu. Gebelik gayet iyiydi. Son haftaya kadar ilan vermedik, ancak artık doğum gerçekleşti.

09.03.2014 gecesi başlayan doğum, 10.03.2014 sabahına dek sürdü ve son derece sağlıklı,
1 kızıl erkek
2 kızı dişi
7 siyah erkek
3 siyah dişi olmak üzere toplam 13 doberman yavrusunun doğumuna tanıklık ettik.
Andromeda Hachi

Bu yazı biraz ilan, biraz da duygularımızı paylaştığımız bir yazı. Kendi köpeğinin hikayesini yazmak isteyen Dobermann severleri "Vesta ailesi"ne katılmak üzere bekliyoruz. Bu anlamda batından beklentimiz nasıl yüksekse, bu batından bir dobermann yavrusu sahiplenmek isteyen insanlar için de beklentilerimiz yüksek. Bizi biraz tanıdıysanız, sizden isteğimizin de yavrularımızın güzel ailelere gitmesi olduğunu anlamışsınızdır.

Şimdi biraz da duyuru konseptine uygun, anne ve baba hakkında bilgiler verelim.


Darius di Caresi
Baba: Darius Di Caresi
Sahibi: Şeref ŞEREF
Doğum Tarihi: 21.04.2011
KIF Kayıt No: KIF - DBM - 0068
Baba Adı: Titus Tarantula von Jahrestal
Anne Adı: Tahi-reme Yasmine
Doğum Yeri: Macaristan
Üretici: Veres Timea
Hakem Değerlendirme Notu: Mükemmel (EX)
Kalça Röntgeni: Çekildi, sorunsuz.
Ünvanları:
2011 Turkey Clup Championship: VP2
2012 Turkey Clup Championship: Int. Clup Winner
2013 Turkey Clup Championship: Open Clup Winner SG
12x Excellent
2x JCAC
4x CAC
2x R.CAC
2x Best Sex
1x BOB
1x BOG

Sağlık: Bilinen hiçbir sağlık sorunu yoktur.

Andromeda Hachi
Anne: Andromeda Hachi
Sahibi: Oktay GÜLSAÇAN
Doğum Tarihi: 05.05.2010
KIF Kayıt No: KIF-DBM-0023
Baba Adı: Rüzgar
Anne Adı: Vesta
Hakem Değerlendirme Notu: Very Good (VG)
Kalça Röntgeni: Çekildi, sorunsuz.

Genel Karakter: Dengeli, oyuncu, sakin, alert, yüksek derecede agresifleşebilen, itaatkar.

Sağlık: Düzenli olarak sağlık kontrollerine girmektedir ve bilinen hiçbir sağlık sorunu yoktur.

Hachi'nin bu batın harici hiçbir yavrusu yoktur.

Diğer fotoğrafları ve videosu için tıklayınız.



Yavruların secere bilgileri: ** 

KIF-DBM-0068
Rüzgar
KIF-DBM-0027
Chucky*
Benesis*
Kontes*



* İşaretli isimler resmi evraklarda görünmeyecektir.
** Daha önceki secere bilgilerine köpeklerin adlarına tıklayarak ulaşabilirsiniz.


İletişim: 

oktay@vestaegitim.com

0555 496 96 55

İzmir 2014

Doğum Tarihi: 09 Mart 2014

Batımın Facebook Albümü için Tıklayınız...



Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage