Vesta Pet Services - İzmir Köpek Eğitimi - Sık Sorulan Sorular

İzmir Köpek Eğitimi & Köpek Oteli

İzmir Köpek Eğitimi & Köpek Oteli

29 Mayıs 2022 Pazar

Vesta Pet Services - İzmir Köpek Eğitimi - Sık Sorulan Sorular

Köpek Eğitimi Hakkında Sık Sorulan Sorular(SSS)

İzmir'de köpek eğitimi ücretleri ne kadar?

Köpek eğitimi dediğimiz zaman, pek çok branş, eğitmen ve eğitim merkezi mevcut. Bu nedenle pek çok farklı fiyatla karşılaşmanız ve kafanızın karışması normal. Bu karışıklığı ortadan kaldırmak için Temel İtaat, İleri itaat gibi kavramlar yerine bizler "Sosyal Köpek Sınavı", "Toplumsal Yaşama Uyum Sınavı", "Refakat Köpeği Sınavı" gibi sınavlarla standardize edilmiş eğitim programlarını tercih etmenizi öneririz. Böylece sizin kafanızda olanla eğitmenin kafasında canlanan "eğitim" yazılı bir metin, bir standart haline gelmiş olur ve hatta tarafsız bir hakem tarafından sertifikalandırılırsa taraflar arasında bir anlaşmazlık ihtimali en aza inmiş olur. Genel olarak başlangıç düzeyi eğitimler yavru ve genç köpeklerde İzmir için 4000-5000 bandında başlar, hedefleriniz ve köpeğin durumuna göre 40-50 bini bulabilir.

Tüm köpek eğitim programlarımız için buraya bakabilirsiniz.

Yavru köpeğim çok ısırıyor, ne yapmalıyım?

Yavru köpekler doğaları gereği kardeşleriyle oyunlarını ısırarak oynarlar. Bu onların doğasında vardır. Yavru köpeğinizi elinizle oynatmamalı, ısırmaya teşvik edici davranışlardan uzak durmalı, sık sık oyuncakları ile oynatmalısınız. Bazen de diş kaşıntısı nedeniyle huysuz ve agresif bir görüntü çizerler. Bu ısırma davranışları için de mutlaka doğal kemirmelik diye tabir edilen, kuzu kulağı gibi kemirmeliklerden kullanmalısınız. 2 aylıktan küçükken kardeşlerinden ayrılmış yavrularda, ısırma davranışı daha yoğun ve ısrarcı görülür. Zorlandığınızı hissediyorsanız, bir profesyonelden size köpeğinizle doğru oyun oynamayı öğretmesi konusunda destek alabilir ya da yavru eğitim programlarına katılabilirsiniz.

Köpeğimi yalnız bırakamıyorum, ne yapmalıyım?

Öncelikle köpeğinizi yalnız kalmaya yavaş yavaş hazırlamalı, mutlaka köpeğinizi iyi bir mental ve fiziksel egzersizden sonra kısa süreli olarak yalnız bırakarak yalnızlığa alıştırmalısınız. Ancak köpeğinizde yalnızlık kaygısı çok yüksekse ve baş edemiyorsanız kesinlikle bu konuda uzman birinden destek almalısınız. Bazen ayrılık kaygısı eğitimle aşılamayacak kadar yoğun olabilir, altında yatan medikal bir sebep olabilir, davranış konusunda uzman bir veteriner hekim de size bu konuda yardımcı olabilir.

En eğitilebilir köpek hangisi?

En eğitilebilir köpek diye bir şey yok aslında. Tıpkı insanlardaki gibi, köpeklerde de çoklu zeka kuramından bahsedebiliriz. Hatta bunu ırk bazında değil, köpeğin mizacı ve kişiliğini de düşünerek birey bazında düşünmek en doğrusu olur. Evet, bir border collie'ye sürü gütmeyi öğretmek, bir belçika malinois'le koruma çalışmak ya da bir ingiliz pointer'la av yapmak ve bu alanlarda eğitmek, harcadığımız efor düşünüldüğünde daha kolaydır. Yani ırkların yatkın oldukları işler vardır. Ancak her Border Collie ile sürü gütmek de aynı derecede kolay olmaz. Eğer bir ev köpeğinden bahsediyorsak, drive'ları çok düşük ancak insan iletişimi konusunda iyi olan pek çok ırk çok iyi ev köpekleri olabilir.

Köpeğimi kaç aylıkken almalıyım?

En az 2 aylık. 2 aylıktan küçük yavrular kesinlikle anne ve kardeşlerden ayrılmamalıdır. Anne istemiyor, sütten kesildi, yeme başladılar vb. söylemler genellikle sosyalizasyon'dan haberi olmayan üreticiler tarafından yavrudan bir an önce kurtulmak için uydurulan mazeretlerdir. Yavru köpek, annesi tarafından terbiye edilmeli, kardeşleriyle sosyalleşerek size öyle gelmelidir: En az 60 günlükken!

Köpeğimi ne zaman eğitime yollamalıyım?

Aslında bakarsanız köpeğinizi hiçbir zaman eğitime "yollamanız" gerekmiyor. Ancak köpeğinizle beraber 2 aylıktan itibaren (anneden ayrılır ayrılmaz) eğitim çalışmalarına katılabilir, formasyon sahibi profesyonel bir eğitmenden sizi yönlendirmesi konusunda destek alabilirsiniz. Bu şekilde çalışarak köpeğinize müthiş bir uyum yakalayabilir, hayal ettiğiniz köpeğe ulaşabilirsiniz. Ancak illa ki eğitime yollamak istiyorsanız aşıları bittikten sonra bunun için uygundur. 6. ayını beklemenize gerek yok.

Tüm köpek eğitim programlarımız için buraya bakabilirsiniz.

Hangi köpeği almalıyım?

Yüzlerce köpek ırkı, her bir ırkta binlerce üretici var. Hatta barınaklarda saf kan ve melez pek çok köpek ailesini bekliyor. Barınaktan bile sahiplenecek olsanız, sizin için en uygunu hangisi, yavru mu yetişkin mi, dişi mi erkek mi, büyük ırk mı küçük ırk mı gibi pek çok soru, pek çok cevap var. Bu sorunun asla tek bir yanıtı olamaz bu yüzden. Size en uygun köpeği bulmak için bir profesyonelden destek almanız en doğrusu aslında. Köpekten beklentinizi iyice düşündükten sonra aradığınız birçok profesyonel size bu anlamda destek sağlayacaktır. Ancak "internette gördüm süper uçuyordu" diye bir malinois, ya da "gözleri çok güzel" diye bir husky alırsanız onların ihtiyaçlarını karşılayamayıp hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. İnsanlar genellikle eğitmenlerden köpeklerini aldıktan, hatta işler içinden çıkılmaz hale gelmeye başladıktan sonra destek isterler; oysa deneyimli bir eğitmen binlerce köpek, binlerce aile görmüştür ve sizin için en uygun köpeği bulmanız ya da hangi köpeklerden uzak durmanız gerektiği konusunda sizi doğru yönlendirebilir.

Köpeğim eşyaları kemiriyor, ne yapmalıyım?

Yavru köpekler bu davranışı genellikle yeterli egzersizleri yapmadıkları için ya da diş kaşıntısı nedeniyle yaparlar. Köpeğiniz yavruysa onu doğru şekilde, sıklıkta ve sürelerde oynattığınızdan; diş kaşıntısı için doğal kemirmelikler tercih ettiğinizden emin olmalısınız. Eğer yetişkin köpeğiniz eşyalarınızı kemiriyorsa egzersiz eksikliği, stres ya da kaygı bozuklukları buna sebep olabilir. Bu tarz bir durumda bir veteriner hekim ya da bu alanda uzman bir hayvan davranışları uzmanından destek alabilirsiniz.

Köpek eğitimi programlarınız yalnızca İzmir için mi geçerli?

Aslında hayır. Online eğitimlerimizle dünyanın her yerinden köpek sahiplerimize hizmet veriyoruz. Ancak evde eğitim konseptimizle İzmir'in sadece belli bölgelerine hizmet veriyoruz. Konaklamalı eğitimler için İzmir ve çevresinde olmanız gerekmekte çünkü her haftasonu 1 saat kadar eğitim merkezimize gelmeniz gerekmekte.

Tüm köpek eğitim programlarımız için buraya bakabilirsiniz.

İzmir'de Köpek Eğitmenleri ne kadar maaş alıyor?

İzmir'de köpek eğitmenleri genellikle 5000 ile 15000 TL arasında maaş/prim alır. Bu, sektördeki tecrübenize, hangi alanlarda uzman olduğunuza ve tabii ki çalıştığınız kurumla yaptığınız anlaşmaya bağlıdır.

Temel İtaat eğitimi ne kadar sürüyor?

Temel İtaat Eğitimi dendiğinde maalesef herkesin kafasında başka bir şey canlanıyor. Çünkü ülkemizde bu alanda yeterli standardizasyon çalışmaları ve doğru bir terminoloji yok. Sizin ihtiyacınız olan tam olarak ne öncelikle onu netleştirmek gerekiyor. Çünkü soru bu haliyle geldiğinde, ya da telefon açıp farklı eğitmenlerden bilgi almak istediğinizde 10 günde temel itaat eğitimi verdiğini iddia eden de olacaktır, 2 ay süreceğini söyleyen de... Bunun sebebi hepsinin temel itaat eğitimi denince anladığının farklı olmasıdır. Bu karmaşıklığı gidermek adına biz, SKS, TYS, BH gibi ulusal ve uluslar arası standartları olan sertifikalı eğitim programlarını benimsiyoruz. Örneğin genç bir köpeği SKS sınavına hazırlamak 3-4 hafta sürerken, temel komutları ödülle yaptırmak 1-2 günlük bir iştir. Oysa öğrenme dediğimiz kavram, tekrar ve yaşantılar sonucu kalıcı davranış değişikliği olarak tanımlanır ve bir köpeğin temel sözcükleri ve istendik davranışları öğrenmesi için koşullanmanın gerçekleşmesi gerekir. Dolayısıyla eğitim, hem sizin hem de köpeğiniz için uzun soluklu bir süreçtir. Hedeflediğiniz köpeğinizin bir kaç saniyeliğine oturması mı, yoksa siz cafe'de çayınızı yudumlarken 15-20 dk yanınızda oturması mı, yoksa birkaç saat oturmanız süresince size sakinlikle eşlik etmesi mi?

Tüm köpek eğitim programlarımız için buraya bakabilirsiniz.

Eğitim Programlarınız kaç gün sürüyor?

Eğitim süreleri eğitimin konseptine (konaklamalı/online/sahip eğitimi) göre değişmekte. Ancak unutmayın ki hiçbir canlı televizyonda gördüğünüz gibi birkaç dakika içinde kalıcı olarak değişmiyor. Köpek eğitimi bir süreç ve süreç boyunca sabırlı olmalısınız.

Hangi ırk köpekleri eğitiyorsunuz?

Hiçbir köpeği ayırmıyoruz, tüm ırkları eğitiyoruz.

Köpeğim için en uygun eğitim yaşı ne zaman?

Bu araştırmayı bugün yaptığınıza göre sorunuzun cevabı "bugün". Daha önce olabilseydi daha önceydi ancak geç kalmadınız, ona ve kendinize bir şans verin! Biz köpek için eğitim sürecinin köpeğin yeni ailesine geldiği an başlaması taraftarıyız. Köpek sahipleri içinse mümkünse köpekle tanışmadan önce!

Hangi eğitim metodlarını kullanıyorsunuz?

Aslında yoğunluklu olarak pozitif eğitim metodlarını kullanmakla beraber bizim metodumuz dünyada "balanced training" olarak biliniyor.

Köpeğime tuvalet eğitimini nasıl verebilirim?

Doğru uygulandığında alan kısıtlama, güvenli alan yaratma, crate/box eğitimi yöntemi tuvalet alışkanlığının kazandırılması konusunda dünyada yaygın olarak kullanılan başarılı bir yöntem. Ancak tabii ki bu durum sizin yaşam koşullarınıza, köpeğinizin yaşına, alışkanlıklarına göre değişir. Doğru olan size ve köpeğinize en uygun yöntemi kurgulamanız ve uygulamanızdır. Tuvalet alışkanlığının kazandırılması aceleye gelmez.

Temel İtaat Eğitimi ücretleriniz nedir?

Pratikte "itaat" gibi, köpek-insan ilişkisinin doğasında yer almayan bir kavramı reddediyoruz. Bunun yerine daha ölçülebilir olan Toplumsal Yaşam Uyum Eğitimi, Sosyal Köpek Sınavı, Refakat Köpeği Testi gibi standartları kabul ediyoruz. Bir konuya ne kadar doğru perspektiften bakarsak sorunlarımızı da o kadar doğru tespit eder, o kadar kolay çözeriz. Köpekler bize itaat etmezler, itaat; askerî bir kavram. Köpek bizim kölemiz ya da astımız değil. Aslında var olan, köpeğimiz bizimle karşılıklı bir ilişki içinde ve biz o ilişkiyi zekamızla yönlendirebiliriz. Ya da o bizi :)

Sorunuza gelince, rakamlar köpeğinizin mevcut durumuna, yaşına, sürece göre değişiyor, 0555 496 96 55 nolu telefondan bizlere direkt olarak ulaşabilir, kafanızdaki sorunun cevabını alabilirsiniz.

Sizin hizmetlerinizi daha ucuza verenler var?

Mutlaka vardır. Her zaman, her hizmeti daha uyguna sunanlar olacaktır. Aldığımız eğitimler, donanımlı kadromuz, sektördeki deneyimlerimiz gereği bu kalitedeki hizmeti bu rakamlara sunmayı her için adil ve kabul edilebilir buluyoruz.

Kaç yıldır köpek bakıyorsunuz?

1990 yılından beri hep köpek sahibiydim.

Kaç yıldır köpek eğitimi alanında hizmet veriyorsunuz

2006 yılından beri köpek sahiplerine köpek davranışları ve köpek eğitimi konusunda destek veriyoruz.

Ben de köpeklerle çok ilgiliyim, köpek eğitmeni olmak istiyorum. Bu mümkün müdür?

Her yıl KÖPED işbirliğinde çeşitli üniversitelerin bünyesi altında köpek eğitmenliği kursları açılıyor. Bunlardan bazılarında bizler de ders veriyoruz. Köpeklere ilgisi olan herkesi bekliyoruz. Detaylı bilgi için 05554969655 nolu telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Köpek eğitmeni olmak için Veteriner Hekim olmam gerekir mi?

Çocuğunuzun sağlığı ile çocuk doktorları, eğitimi ile öğretmenler, gelişimi ile pedagoglar ilgilenir. Köpek eğitimi de Veterinerlikten bağımsız bir iş koludur. Ancak şunu unutmayın, bir insanın tek bir köpeği çok iyi eğitmiş olması, ya da kendi eline aldığı köpekleri çok iyi eğitmiş olması sizi de doğru yönlendirebileceği anlamına gelmez. İnsan eğitimi için kişinin formasyon bilgisine sahip olması gereklidir. Bununla beraber bir branşta (örneğin IGP) dünya şampiyonu olmuş bir eğitmen, sizin ev köpeğinizi süper eğitecek diye bir kural yoktur. Her mesleğin kendi içinde de uzmanlık alanları vardır. Bizler, 2008'den beri ev ve aile köpekleri üzerine çalışıyoruz.

Yeriniz nerede?

Ofisimiz İzmir Bornova'da. Veteriner kliniğimiz de yine Bornova'da. Köpek eğitim merkezimiz ve köpek otelimiz ise Kemalpaşa Gökyaka mahallesinde.

Köpeğimi eğitim için bir yere göndermek istemiyorum, eve gelip eğitim veriyor musunuz?

Evet, İzmir'in belirli günleri belirli bölgelerinde sahip eğitimi derslerimiz oluyor. Salı günleri Alsancak; Çarşamba günleri Narlıdere, Güzelbahçe, Urla, Çeşme; Perşembe günleri Bornova-Karşıyaka ilçelerinde hizmet veriyoruz. Detaylı bilgi için 0555 496 96 55 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Ekibiniz kimlerden oluşuyor, ne okudunuz?

Kurucu eğitmenimiz Oktay Gülsaçan, Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı. Daha sonra Başkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde Formasyon eğitimini aldı. Sonrasında da halen devam etmekte olan Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı'ndaki yüksek lisansına başlamıştır. Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu'nda Eğitim Komisyonu Sekreterliği, Ev ve Aile Köpekleri Komisyonu Başkanlığı yapmaktadır. KÖPED'de aktif olarak rol almakta, dünyaca ünlü Ethology Institute'de tüm hayvan davranışları üzerine eğitim almaya devam etmekte, Dobermann Irk Derneği'nin de İzmir il sorumlusudur.

Veteriner Hekimimiz Nil Gülsaçan, Lisans eğitimini Ege Üniversitesi Fizik bölümünde tamamladıktan sonra formasyonunu aldı. Daha sonra Veteriner Teknikerliği, ardından da Adnan Menderes Üniversitesi'nde Veterinerlik Fakültesini ve yüksek lisansını bitirerek Uzman Veteriner Hekim oldu. Kendisi aynı zamanda konservutarlı bir piyanist.

Şirket avukatımız, Av. Duru İpek Özgür ise kurumsal yaşamdan sıkılanlardan. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra bir süre avukatlık yapmış, daha sonra çok sevdiği hobisi olan yemek üzerine bir girişimde bulunmuş, ancak üstün hayvan sevgisi ve iş disiplini dolayısıyla bizimle yolları kesişmiş 2 kedi, 1 köpek annesi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage