İzmir'de Sahip Destekli Köpek Eğitimi

İzmir Köpek Eğitimi & Köpek Oteli

İzmir Köpek Eğitimi & Köpek Oteli

3 Ağustos 2013 Cumartesi

İzmir'de Sahip Destekli Köpek Eğitimi

Bundan yaklaşık 5 yıl kadar önce Vesta'nın 6. yaşı için bir sürpriz yaparak 5500 metrekarelik bahçemizi ve Köpek Butik Otelimizi siz hayvan sahiplerine armağan ettiğimizi duyurmuş ve İzmir'de bir ilke imza atarak sahip destekli köpek eğitimi adı altında yeni bir konsept yaratmıştık.

Bu 5 yılda söz verdiğimiz gibi bu yeni konseptle köpek, sahip eğitiminde ve rehabilitasyonda tüm gücümüzle hizmet verdik ve hem yeni konseptin verimliliğini her geçen gün artırdık; hem de geçirdiğimiz eğlenceli günlerle güveninizi kazandık..

Neden Sahip Destekli Köpek Eğitimi?
Bildiğiniz üzere 10 yılı aşkın bir süredir köpek sahibinin yeterli teorik ve pratik bilgiye sahip olması sağlanmadan verilen köpek eğitiminin ya da çiftlik tarzı diye bilinen eğitim metodunun aksayan yönleri olduğunu savundum ve bu nedenle uzun yıllar yerinde, sahibiyle eğitim anlayışını sürdürerek birebir eğitimler verdim.

Pek çok köpek sahibi, Vesta Eğitim'i bir köpek çiftliği olarak düşündü ve pek çok köpek sahibine çalışma yöntemimde köpekleri buraya almak taraftarı olmadığımı açıkladım. Sahip eğitimi programı, hep anlattığım üzere, köpek sahiplerine köpekleriyle her gün en az 1 saat ciddi çalışma şartı getiren uzun soluklu bir eğitim metodu.

Haftalık, 15 günlük, aylık periyodlarla köpek sahiplerini ziyaret ederek ya da onların beni ziyaret etmesini isteyerek kendi köpeklerini eğitmeleri, sorunlarını çözmeleri için onlara profesyonel destek verdim.

Elbette her eğitim metodunun zayıf kaldığı yanlar vardı. Birebir eğitim, başlangıç seviyesindeki köpek sahipleri için zorlu bir süreçti. Yavru köpekler ve sabırlı sahiplerle harikalar yaratabilen bu yöntem, genç, dinamik ve ipleri eline almış köpeklerde çok da başarılı sonuçlar vermiyordu. Bunun sebebi yöntemlerin zayıflığı değil, yöntemlerin köpek sahiplerince uygulanamayışı idi. Köpek sahiplerinin hem dediklerimizi doğru anlamaları, hem de sabırla uygulamaları gerekliydi. Bilhassa davranışları iyice oturmuş köpeklerde bu öğrenilmiş davranışların değiştirilmesi sadece sahip eğitimi ile oldukça sancılı zamanlar doğuruyordu. Üstelik kimi köpek sahiplerinin köpeğiyle ilişkisi o denli bozuktu ki bana başvurduklarında köpeklerinin düzelebileceğine inanmıyorlardı bile.

Bir kısmının ise köpeğini düzeltmeye maalesef zamanı ya da sabrı kalmamıştı. Bazılarının ise koşulları müsait değildi. İşte bu nedenlerle 6 yıl kadar önce, sahip eğitiminden tamamen vazgeçmeden ne yapabilirim? diye düşünmeye başladım... Birebir ders metoduna uyamayan hayvan sahiplerimin de beklentilerini karşılayabilmek amacıyla yeni bir konsept geliştirmeye, uyarlamaya başladım.

Bu nedenle Vesta'nın 6. yaşında yeni konseptimizi İzmir'de hayata geçirmeye karar verdim ve yaklaşık 5 yıldır pek çok köpek ve köpek sahibiyle bu şekilde çalışıyoruz.

(Dünyada yaygın olarak kullanılan köpek eğitim metodlarını ele aldığım yazıyı da okumanızı tavsiye ederim.)


Sahip Destekli Köpek Eğitimi Nedir?

Sizlere sunduğumuz bu yeni seçenekte, köpeğinizi sizin yanınızdaki koşullarına en yakın haliyle bir süre ailemize dahil ediyoruz ve eğitimlerini ben veriyorum.

Köpeğiniz program dahilinde belirli bir süre bizim yanımızda kalıyor ve her gün disiplinli biçimde benimle ve eşimle çalışıyor. Bu nedenle sahip destekli konseptte aslında ailemize bir köpek daha dahil olmuş oluyor ve Butik Otelimizde bir taraftan tatil yapar ve sosyalleşirken öte taraftan gün boyu eğitilmiş oluyor.

Padok sistemi uygulanmıyor, her birinin gerçek birer odası oluyor. Onlarla iç içe yaşamayı tercih ediyoruz. Çünkü çiftlik metodu eğitime inanmadık, inanmıyoruz. Köpek bizimle yaşamalı, kuralları her saniye uygulamalı ve iyice pekiştirmeli. Sizden ayrı olduğu her dakikayı verimli geçirmeli. Özetle sizin köpeğinize sizin köpeğiniz gibi, ancak onu eğiterek ve düzelterek bakıyoruz.

Sahip eğitimini de ihmal etmiyor ve sizin eğitim süresi boyunca haftada en az bir kez, en az iki saatlik randevularla bizi ziyaret etmenizi şart koşuyoruz. Bu sayede hem köpeğinizdeki değişimleri gözlemliyor, hem köpeğinizle birlikte pratik çalışma imkanı buluyor, hem de teorik olarak hangi yöntemleri uyguladığımızı, bunlarla hangi sonuçları elde ettiğimizi anlatma fırsatı buluyoruz. Çünkü biliyoruz ve tekrar ediyoruz ki, sahip tarafı eksik kaldığı müddetçe, köpeğin burada öğrendiği hiçbir şeyin kalıcı olmayacağını biliyoruz.

10 yıllık profesyonel yaşantım, 5 yıllık yeni uygulamalarımda edindiğim tecrübelerle şunu açıkça söyleyebilirim ki buradaki haftalık dersleri iyi dinleyen, pratik yapan ve 2 saatinin her dakikasında algısını açık tutan hayvan sahiplerini Vesta Eğitim'den mezun ettiğimizde, günden güne köpeklerini daha iyi noktalara taşıdılar ve köpekleriyle mutlu yaşama şansını buldular. İşin sahip eğitimi tarafını ihmal edenler ise ne yazık ki ama kısa, ama uzun vadede köpeklerini eski haline döndürdüler.

Bu nedenle, lütfen bu konsepti seçerken köpeklerin sosyal canlılar olduğunu ve kişiye, ortama, koşullara göre davranacaklarını unutmayın. Değiştiğinizi ve burada öğrenilen kuralların aynen uygulanacağını köpeğinize hissettirmezseniz, bu yöntem de başarısız olacaktır. Hiçbir eğitim metodu, köpeğinizi robotlaştırmaz, köpek eğitimi bir bilgisayar programı değildir, biz onu köpeğin beynine yükleyemeyiz; ya da elimizde sihirli bir değnek yoktur, köpeğinizi ömürlük olarak düzeltemeyiz. 

Biz sizin sabredemeyeceğiniz kadar sabreder, sizin göremediğiniz açıkları görür ve kapatır, sizin yaptıramayacağınız kadar pratik yaptırırız. Kilit nokta, sizin değişmenizdir ve bu değişim esnasında iş yükünü bizim çekip size düzeltilmiş ve doğru davranışları bilen köpeği teslim etmemizdir. Sizden ise burada öğrendiklerini bozmamanız için belli kuralları öğrenmenizi ve onlara sadık kalmanızı, uygulamanızı isteriz. Kurallara uyar ve iyi bir öğrenci olursanız, köpeğinizi günden güne iyiye götürebilirsiniz.

6 yıl önce, sahip destekli köpek eğitimi konseptini tasarlarken yalnızca 1 misafir köpek üzerinden tasarlamıştık. Ancak koşullar, baskılar ve gelişimimiz gereği, zaman içerisinde önce 2'ye, sonra 3'e çıkardık. Yerimiz yetersiz kaldı, geçtiğimiz yıl yeni yerimize taşındık. Yeni konseptimizin 5. yılını doldurduğu -artık bir yeniliği de kalmadı gerçi, pek çok kuruma ve kişiye bu anlamda örnek teşkil ettik- 2015 yılında, bu sayıyı 4'e çıkarıyoruz. Toplam kapasitenin kendi köpeklerimi hariç 8 oda yani 8 misafir köpek olduğun köpek otelimizde, aynı anda maksimum 2 tanesi ev köpeği olabilecek şekilde, toplamda 4 köpeğe aynı anda eğitim verme kararı aldık. Ve yaklaşık 1 senedir, bunun pratiğini sağladık. Geri kalan 4 odamız ve günlük enerjimiz, otelimizde misafir ettiğimiz köpeklerin günlük eğlence ve oyun ihtiyaçlarına harcanıyor.

Köpeğinizi eğitim için misafir etmemizin gerekli olmadığına inanıyorsak, o an başka bir köpek üzerine yoğunlaşmışsak ya da eğitim şartlarına uymayacağınızı seziyorsak kesinlikle evimize, eğitime kabul etmiyoruz. Bu nedenle önceden görüşmenin faydalı olacağını düşünüyoruz.


Sahip Eğitimi Seanslarına Devam...

Elbette sahip eğitimi metodunda 10 yıllık deneyimimizi sadece konaklayan köpeklere odaklanarak geri planda bırakmıyoruz. bBu zamana dek beraber çalıştığımız köpek sahiplerimizle ve köpeğiyle çalışma isteği olan yeni köpek sahipleriyle çalışmalarımıza hiçbir aksama olmadan devam ediyoruz. Bu yönde bir gerileme olmayacağının garantisini veriyoruz, sadece biz daha yoğun çalışacağız, hepsi bu.


Sahip Destekli Köpek Eğitimi konseptinden ya da Vesta Köpek Butik Oteli'nden yararlanan hayvan sahiplerimize ve ziyaretçilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Konaklamalı köpek eğitimimizin 4 ve Butik Otelimizin kontenjanının yalnızca 8 (evet 8) köpekle sınırlı olduğunu hatırlatır, yararlanmak için önce rezervasyon takvimine göz atmanızı, sonra da rezervasyon yaptırmayı ihmal etmemenizi tavsiye ederim.

Hepinize köpeklerinizle birlikte mutlu haftalar.

Oktay GÜLSAÇAN
Köpek Eğitmeni

İzmir - 2015

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage